Σιωπηλό Σπίτι - SevenArt.gr


Σιωπηλό Σπίτι (2011)

  (5,0/10)


Μια νεαρή γυναίκα, η Σάρα, μένει σε ένα ερημωμένο Βικτωριανό σπίτι στην εξοχή με τον πατέρα της και το θείο της, προσπαθώντας να το επιδιορθώσουν. Κάποια στιγμή, η Σάρα θα αρχίσει να ακούει περίεργους θορύβους από τον πάνω όροφο και το λέει στον πατέρα της. Εκείνος δεν ανησυχεί, πηγαίνει να ελέγξει, αλλά δε βρίσκει τίποτα. Η Σάρα ηρεμεί, αλλά μετά από λίγο ακούει τον πατέρα της να πέφτει από τη σκάλα...

περισσότερα >>

Αγγλικός Τίτλος: Silent House
Είδος: Δραματική, Τρόμου, Θρίλερ
Διάρκεια: 86'
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Η.Π.Α., Γαλλία
Εταιρεία Διανομής: Seven Films - Spentzos Film
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 04/10/2012
Σκηνοθεσία: Chris Kentis, Laura Lau
Σενάριο: Laura Lau, Gustavo Hernández (πρωτότυπη ταινία)
Ηθοποιοί: Elizabeth Olsen (Sarah), Adam Trese (John), Eric Sheffer Stevens (Peter), Julia Taylor Ross (Sophia)
Κριτική SevenArt:


Από τα θρίλερ δωματίου που βγήκαν με τα τσουβάλια στα ‘00s και άλλα έκαναν και άλλα όχι αίσθηση. Ουσιαστικά όμως τα περισσότερα ακολούθησαν την πεπατημένη ώστε να προκαλέσουν εύκολο τρόμο και να κόψουν εισιτήρια βασιζόμενοι στην περιέργεια της πιτσιρικαρίας.
 

Άλλα πάλι σαν τούτο εδώ βασίστηκαν σε πρωτότυπες ταινίες τρίτων χωρών ποντάροντας αποκλειστικά και μόνο στην καλή μεταφορά της ιστορίας. Άλλωστε ξέρουμε ότι τα αμερικανικά ριμέικ συνήθως σκίζουν την πρωτότυπη ταινία. Το αργεντίνικο “Σιωπηλό Σπίτι” που έκανε αίσθηση το 2010 και προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας τον επόμενο χρόνο, αποτέλεσε τη μαγιά γι’ αυτό το καλό ριμέικ που αξίζει της προσοχής σου.
 

“Σιωπηλό” σπίτι στη μέση του πουθενά προκαλεί τον τρόμο στους ενοίκους του. Μόνο η νεαρή ενζενί θα σωθεί και αυτή γλιτώνοντας κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια. Πάντως ο τρόμος αν και υπόκωφος φτάνει και περισσεύει σε αυτή την ταινία.
 

Είναι όντως ένα καλό θρίλερ και μια δυνατή πρόταση για σινεμά τρόμου.

 

 

http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (5/10)
Νέστορας ΠουλάκοςΆλλες Πηγές
Δείτε Σχετικές Ταινίες
Σιωπηλό Σπίτι
► Πρόσφατα άρθρα


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Midnight Shorts (2014)

  6 μικρού μήκους τα μεσάνυχτα!

 • Το Θεώρημα Μηδέν (2013)

  Τι είναι αυτό που δίνει νόημα στις ζωές μας; Τι μας κάνει χαρούμενους; Μπορούμε ποτέ να είμαστε απομονωμένοι σε έναν όλο και περισσότερο συνδεδεμένο, ελεγχόμενο κόσμο;


 • Το Μικρό Ψάρι (2014)

  Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.


 • Snowpiercer (2013)

  Το "Snowpiercer" είναι μια εύστοχη αλληγορία της κοινωνίας μας. Μια πρωτότυπη ιστορία επιστημονικής φαντασίας που αφορά το παρόν μας.


Βox Office

1ο 4ήμερο 4,010
2ο 4ήμερο 1,082
Σύνολο εισιτηρίων
Πανελλαδικά:
5.092