Ο Υποψήφιος - SevenArt.gr


Ο Υποψήφιος (1972)

Αγγλικός Τίτλος: The Candidate

Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 110'
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Η.Π.Α.
Εταιρεία Διανομής:

Δείκτης Καταλληλότητας: 

Βαθμολογία SevenArt: [7.0/10]

Βαθμολογία Επισκεπτών: [0.0/10]

Κριτική SevenArt:


Όλη η ταινία είναι η τελευταία της σκηνή: Όταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κλείνει τον πολιτικό του σύμβουλο στο δωμάτιο, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η εκλογική του νίκη στην πολιτεία της Καλιφόρνια, και τον ρωτά: Και τώρα τι κάνουμε; Καθότι, ο άσημος δικηγόρος από την Καλιφόρνια αποδείχτηκε το πουλέν των Δημοκρατικών. Σίγουροι για την ήττα τους στην περιφέρεια αυτή, εμπιστεύτηκαν έναν άκαυτο άνθρωπο για υποψήφιο, που δεν είχε ιδέα από πολιτική. Και παρά το γεγονός ότι στην αρχή δεν τον πίστευαν, η συνέχεια τους διέψευσε. Και ο δικηγόρος με τον ελεύθερο, όλο ιδέες και ανατροπές, λόγο σύντομα “άλλαξε” για να κερδίσει. Κατάλαβε όμως ό,τι είχε χάσει το σημαντικότερο: τον ίδιο του τον εαυτό.

 

http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (7/10)
Νέστορας Πουλάκος

<< επιστροφή


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Το Μικρό Ψάρι (2014)

  Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.

 • Ζήτω η Ελευθερία! (2013)

  Αναζωογονητική πολιτική σάτιρα με έξυπνο σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ίδιου του σκηνοθέτη και του Angelo Pasquini. Υπέροχος για ακόμη μία φορά ο Τόνι Σερβίλο.


 • Από τη Γη στη Σελήνη (2013)

  H πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν.


 • Καμίλ Κλοντέλ 1915 (2013)

  Η Ζιλιέτ Μπινός είναι υπέροχη. Η ηρωίδα μας είναι ένα πλάσμα μοιραίο που εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από όλους και κυρίως από την ίδια της την οικογένεια. Μία γυναίκα που αγωνιά και κραυγάζει για τη σωτηρία και τη λύτρωσή της.


Βραβεία:

- Όσκαρ σεναρίου 1973.

- Υποψήφια για Όκαρ ήχου 1973.