Ο Υποψήφιος - SevenArt.gr


Ο Υποψήφιος (1972)

Αγγλικός Τίτλος: The Candidate

Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 110'
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Η.Π.Α.
Εταιρεία Διανομής:

Δείκτης Καταλληλότητας: 

Βαθμολογία SevenArt: [7.0/10]

Βαθμολογία Επισκεπτών: [0.0/10]

Κριτική SevenArt:


Όλη η ταινία είναι η τελευταία της σκηνή: Όταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κλείνει τον πολιτικό του σύμβουλο στο δωμάτιο, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η εκλογική του νίκη στην πολιτεία της Καλιφόρνια, και τον ρωτά: Και τώρα τι κάνουμε; Καθότι, ο άσημος δικηγόρος από την Καλιφόρνια αποδείχτηκε το πουλέν των Δημοκρατικών. Σίγουροι για την ήττα τους στην περιφέρεια αυτή, εμπιστεύτηκαν έναν άκαυτο άνθρωπο για υποψήφιο, που δεν είχε ιδέα από πολιτική. Και παρά το γεγονός ότι στην αρχή δεν τον πίστευαν, η συνέχεια τους διέψευσε. Και ο δικηγόρος με τον ελεύθερο, όλο ιδέες και ανατροπές, λόγο σύντομα “άλλαξε” για να κερδίσει. Κατάλαβε όμως ό,τι είχε χάσει το σημαντικότερο: τον ίδιο του τον εαυτό.

 

http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (7/10)
Νέστορας Πουλάκος

<< επιστροφή


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Μαύρο Ψωμί (2010)

  Μια ταινία που σ' αφήνει χωρίς στομάχι. Μπαίνει μέσα στον πυρήνα της καταλανικής κοινωνίας (που θυμίζει πολύ την Ελλάδα των αντίστοιχων χρόνων), ξετρυπώνει την ψίχα και την ψυχή της και μας τη σερβίρει στο πιάτο.

 • Λευκός Ελέφαντας (2012)

  Η κάμερα του Τραπέρο, μας μεταφέρει με ρεαλισμό στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των παραγκουπόλεων της Αργεντινής. Η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είναι εδώ δεδομένα.


 • Το Τελευταίο Κύμα (1977)

  Δυο χρόνια μετά το εκστατικό "Πικνίκ στο βράχο των κρεμασμένων", ο Αυστραλός σκηνοθέτης δομεί ένα στέρεο ψυχολογικό θρίλερ, που βασίζεται σε μύθους και αρχαίες δοξασίες των Αβοριγίνων ιθαγενών της Αυστραλίας.


 • Το Μυστικό της Μέιζι (2012)

  Η επτάχρονη Μέιζι, ένα αξιαγάπητο κοριτσάκι, ακροβατεί ανάμεσα στις ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας μητέρας - καλλιτέχνη και στην αδιαφορία ενός πατέρα - μπίζνεσμαν.


Βραβεία:

- Όσκαρ σεναρίου 1973.

- Υποψήφια για Όκαρ ήχου 1973.